برنج پخته مانده را هرگز مصرف نکنید!

به گزارش وبلاگ پرودا، تهران (پانا) - اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

برنج پخته مانده را هرگز مصرف نکنید!

به گزارش سایت بیتوته، غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره نمود. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده بعدی مصرف می نمایند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد نمایند به همین علت دانشمندان توصیه می نمایند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام باسیلوس سرئوس رشد می نماید که خطرناک است.

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

مضرات برنج پخته مانده

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است بعلاوه دو نوع معین از گونه های بیماری ایجاد شده به وسیله دو متابولیت معین ایجاد می شود.

گونه اسهالی بیماری بوسیله پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری به وسیله پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

طبیعت بیماری:

نشانه های بیماری ایجاد شده به وسیله باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد.

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 - 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می نماید. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به یاری نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می شود.

بعلاوه درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. بعضی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده مسمومیت غذایی جدا شده است.

باکتری مضر در برنج پخته مانده

این ارگانیسم ها اثبات نماینده فراوری سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد.

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

تشخیص علائم بیماری در انسان:

مشخص باسیلوس سرئوس بوسیله یک محلول شناساگر در یک ماده غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و مشخص اندازه انتروتوکسین زایی آن به یاری تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد.

سریع ترین راه اولیه شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با بعضی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

غذاهای وابسته:

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند.

برو گونه تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "برنج پخته مانده را هرگز مصرف نکنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنج پخته مانده را هرگز مصرف نکنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید